2021-08-31 08:34:25• hírek • Fizetett tartalom

Jó hír a Korall Klinikától: augusztustól három új szakrendelés lépett szerződésbe a CAS-val

Szatmár megye lakosságának már biztosan nem kell bemutatnunk a Korall Klinikát, mely már a kezdetektől fogva elköteleződött amellett, hogy magas színvonalú, páciensközeli szolgáltatásokkal és kiváló szakemberekkel álljanak a szatmáriak rendelkezésére. A célként kitűzött konstans fejlődés jegyében a klinika rendszeresen bővíti csapatát olyan szakorvosokkal, melyekre igazán nagy szükség van a megyében, ám abban, hogy e specialisták minél több páciens számára váljanak elérhetővé, nagy szerepe van az Egészségbiztosítási Pénztárnak (CAS) is.

A Korall Klinika augusztus 1-i hatállyal teljesen új szerződést kötött a Szatmár Megyei Egészségbiztosítási Pénztárral, s ennek köszönhetően immár három új szakrendelés, a bőr- és nemigyógyászat, a nőgyógyászat és az általános sebészet is szerződésben áll a a CAS-val. Ez többek között azt jelenti, hogy már ezen szakrendelések szolgáltatásai is igénybe vehetők a házi- vagy szakorvos által kiállított küldőpapírral. A konzultációhoz természetesen továbbra is előjegyzés szükséges, melyet a 0361 412 037-es vagy a 0361 800 820-as telefonszámok egyikén lehet kérni.


Új szakorvosok a Korall Klinikán


A Korall Klinika bőrgyógyászatán 2021 eleje óta Dr. Ardelean Iulia dermatológus várja mindazokat, akik valamilyen bőrproblémával találták szembe magukat. „Az egyik leggyakrabban előforduló betegség, mellyel a páciensek a rendelőmbe érkeznek, az a főként a pubertás korban levő fiatalokat érintő akné, de legalább annyiszor kérnek segítséget a zavaró szemölcsök vagy épp egy makacs rosacea miatt is. Nem szabad ugyanakkor megfeledkeznünk az anyajegyek időszakos vizsgálatáról sem, és sajnos gyakran találkozunk a basaliomával is, mely egy igen gyakori bőrdaganat” – magyarázta korábban a Szatmár.ro kérdésére a szakorvos, aki arra a nem elhanyagolható tényre is rávilágít, hogy Románia lakossága még mindig nem fordít kellő figyelmet a bőr egészségére. Javaslata szerint mindenkinek – függetlenül attól, hogy van-e valamilyen bőrproblémája vagy sem – évente egyszer fel kellene keresnie egy dermatológust, azoknak pedig, akiknek testét különösen sok anyajegy borítja, még inkább oda kellene figyelnie a szűrésekre, hiszen ezáltal idő előtt észlelhető akár egy olyan veszélyes elváltozás is, mint a melanóma. A dermatológus szakorvossal készült cikkünket ide kattintva olvashatja el.


Dr. Ardelean Iulia dermatológus


Az egészségügyi intézmény nőgyógyászainak csapatához nemrégiben csatlakozott Dr. Onus Mónika, akihez bátran lehet fordulni a női nemi szervek működészavaraival és betegségeivel, illetve a családtervezés, várandósság és szülés kapcsán felmerült kérdésekkel. Nem szabad elfelejtkezniük ugyanakkor a rendszeres időközönként zajló szűrővizsgálatokról sem, melyek által még időben felfedezhető a megannyi nőt érintő méhnyakrák is. A szakorvos szerint ugyanakkor az évente esedékes citológia alkalmával egyéb vizsgálatokat is érdemes elvégezni, melynek köszönhetően akár az esetleges hormon- vagy vérzészavarokra, illetve a sok nő által mellőzött szexuális problémák okaira is fény derülhet. Ha többet szeretne megtudni erről, keresse fel az ide kattintva elérhető linket.


Dr. Onus Mónika nőgyógyász


A Korall Klinika új sebésze, Dr. Al-Momani Tareg pedig első körben általános sebészeti konzultációkra várja majd a szatmáriakat, azaz bátran fel lehet őt keresni, ha például a melleket érintő vagy hastájékon jelentkező betegségek kapcsán volna szükség sebészi szakvéleményre, illetve a Korall Klinika dermatológusaival együttműködve, a bőrbetegségek kezelésében is számíthatnak segítségére a páciensek. Amennyiben pedig a konzultáció során a sebész úgy ítéli, hogy a betegség egy komolyabb, helyben nem elvégezhető beavatkozást tesz indokolttá, természetesen ajánlani fog egy másik, hasonlóan megbízható tudással rendelkező szakorvost, akihez az adott problémával fordulni érdemes. További információk ezzel kapcsolatban ide kattintva érhetőek el.


Dr. Al-Momani Tareg sebész

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: